Hier vind je antwoorden op vragen die mij vaak gesteld worden. Misschien vind je er óók het antwoord op jouw vraag.

Werkwijze

Ik heb dit allemaal zelf uitgezocht op Google en Youtube, leveranciers benaderd, geld en tijd geïnvesteerd en dit is wat ik met jullie wil delen!

  1. Met welke materialen werk je?  | De illustraties voor mijn kaartjes maak ik allemaal met een Ipad Pro, Apple pen en de app Procreate. Om de kaartjes op te maken voor de drukker werk ik in Adobe Illustrator.
  2. Werk je digitaal of met de hand? | Ik werk met de hand op een digitaal medium!
  3. Waar laat jij je kaartjes drukken? | Dat verschilt eigenlijk nogal eens. Het blijft per product een zoektocht naar de juiste materialen, prijs/kwaliteit verhouding en service. Soms is er net niet het juiste papier, of bieden ze niet het juiste product of dienst. Er zijn veel digitale drukkers online te vinden die allemaal prima zijn, zoals bijv. Peterprint, Printis en Printenbind. Waar je op kunt letten is of ze met HP Indigo persen werken (de mooiste drukkwaliteit), of ze milieuvriendelijke papiersoorten hebben en of je meerdere ontwerpen per product kan aanleveren (scheelt vaak in prijs). Succes!
  4. Waar laat jij je stickers maken? | De stickers druk en snij ik in mijn eigen studio. Ik heb een Silhoutte Cameo 4 en een OKIC844 laserledprinter. Op youtube vind je allerlei tutorials om kisscut stickers te maken. Zo heb ik het zelf geleerd! 
  5. Wat voor stickerpapier gebruik je? | Ik gebruik Paperwise stickerpapier, yay! Dit is supermilieuvriendelijk en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Ik koop het groot in bij mijn geheime leverancier. Nouja, niet zo geheim, want ik heb hem zelf via Google gevonden.
  6. Waar laat jij je mokken bedrukken? | Ook die maak ik in mijn eigen studio. Voor de matte aardewerk mokken gebruik ik tonertransfers voor harde ondergronden en een mokkenpers. Die tonertransfers bedruk ik met de OKIC844 laserledprinter. Ook hiervoor kun je allerlei tutorials vinden op youtube. De glanzende emaille mokken bedruk ik met sublimatie techniek. Ik heb een Epson F100 sublimatieprinter. 

Milieu

  1. je zegt dat je duurzaamheid heel belangrijk vind, waarom gebruik je dan toch soms plastic verpakkingsmateriaal? Goeie vraag! Ik wil sommige dingen, zoals stickers en prints, graag in een doorzichtige verpakking doen, vanwege de presentatie. Ik heb bewust gekozen voor plastic en niet voor een composteerbare of biologisch afbreekbare zakjes omdat mensen vaak niet begrijpen bij welk afval dat moet en dan onbewust het recycleproces vervuilen. Plastic is tegenwoordig voor iedereen duidelijk, dat gaat bij het pmd! Ik gebruik soms noppenplastic voor verzenden, maar dat komt voornamelijk uit pakketten die ik zelf ontvang. Ik spaar het op en recycle het!


 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Aanmelden

© 2016 - 2024 illu-ster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel